EMAIL

klinikadanica@t-com.me

Pozovite nas

+382 20 614 444

+382 67 614 444

ZATEZANJE VRATA – LIFTING VRATA

 

Opuštenost kože vrata jedan je od prvih znakova starenja. Ništa ne može zaustaviti proces starenja, ali ako Vaš vrat odaje i govori više o Vašim godinama od ostalih djelova tijela, onda je vrijeme za njegovo zatezanje. Brojni faktori dovode do opuštenosti – genetski, gubitak na težini, tonus...
Lifting vrata je operacija kojom se može ublažiti “labav” izgled opuštene kože u predjelu vrata i ispod  linije vilice. Postoji više tehnika za ovu vrstu intervencije. Najčešće se izvodi u kombinaciji sa faceliftingom ili eventualnom liposukcijom podbradka.


Šta očekivati od procedure?
Vaša očekivanja treba da budu realna. Većina pacjenata je zadovoljna ishodom i stiče osjećaj većeg samopouzdanja. Ukupan ishod biće taj da imate potpuno prirodan izgled, kao da ste izgubili na težini i izgledate mladje.


Koliko traje procedura?
Procedura traje oko dva do tri sata. Izvodi se u opštoj anesteziji i zahtijeva boravak na našoj klinici od 24 časa.


Postupak
Rez kod ove intervencije pravi se od ispred i iza uha i nazad u liniji kose. Nekada je neophodan i mali rez ispod brade. Vrši se zatezanje mišića vrata, a nekada i liposukcija radi poboljšanja definisanja linija vilice.


Oporavak
Nakon operacije mogu se očekivati osjećaj umora, blagog bola, otok i hematomi (modrice), no to ne traje dugo. Većina pacjenata vrati se svakodnevnim obavezama nakon maksimalno dvije sedmice. U početku izbjegavati naporne aktivnosti, šetnja i blaga fizička aktivnost su dozvoljeni.

 

Slika 1. - prije, Slika 2. - poslije

Dr Žarko Borović