EMAIL

klinikadanica@t-com.me

Pozovite nas

+382 20 614 444

+382 67 614 444

FACELIFTING

 

Prirodni proces starenja je proces  koji može učiniti da naše lice ne izgleda onako kako bismo mi željeli. Kolagen koji našu kožu čini glatkom i punijom smanjuje se, a elastična vlakna koja omogućavaju koži istezanje i vraćanje u prvobitni položaj istanjuju se. Sve to u kombinaciji sa drugim faktorima kao sto su stil života, pušenje, manjak sna, izlaganje suncu čini da naše lice izgleda opuštenije, starije i naborano. 
Ipak lice ne mora uvijek otkriti naše prave godine. Facelifting je procedura koja će učiniti transformaciju tako da Vaše lice izgleda mladje i svježije.
Na našoj klinici obezbjedjujemo Vam:
- konsultaciju sa plastično - estetskim hirurgom koji će raditi Vašu operaciju
- pojedinačan pristup svakom pacjentu – ne postoje dva ista pacjenta, pa tako svakome pristupamo na poseban način i dogovaramo tehniku koja će dati najbolje rezultate i uspjeh za svakog pacjenta
- briga i njega pacjenata je na visokom nivou – tu smo da se u svakom trenutku provedenom na našoj klinici osjećate ugodno i sigurno, naše osoblje je tu zbog Vas.
Dobar facelifting rezultat je na prvom mjestu odabira pravog hirurga sa najvišim nivom hirurške obuke i stručnosti.


Koliko traje procedura?
Operacija traje oko 3 sata i izvodi se  u opštoj anesteziji. Zahtijeva boravak na klinici od 24 časa.


Postupak
Rez obično počinje iznad linije kose kod sljepoočnica , spušta se u prirodnu liniju ispred uveta, nastavlja iza ušne školjke do donjeg skalpa. Ako se radi istovremeno i vrat, mali rez takodje može biti i ispod brade. Hirurg odvaja kožu od masti i mišica. Masti se uklanjaju, a mišici zatežu, koža povlači i zateže i svaki višak se uklanja. Zatim se vrši fiksacija slojeva tkiva i rezovi zatvaraju finim šavovima. Sa obije strane lica fiksiraju se tanki drenovi.


Oporavak
Nakon operacije možete očekivati neveliku bol, izgledati otečeno, mogu biti prisutni eventualni hematomi, no to ne traje dugo. Poželjno je mirovanje 7 dana. Konci se skidaju nakon 14 dana. Pogledajte i ostale tehnike zatezanja lica – Sillhouette soft niti

 

Slika 1. - prije, Slika 2. - poslije

Dr Žarko Borović