EMAIL

klinikadanica@t-com.me

Pozovite nas

+382 20 614 444

+382 67 614 444

UVEĆANJE GRUDI

 

Lijepe, jedre, pune grudi najveći su simbol ženstvenosti. Fotografije takvih grudi svakodnevno možemo vidjeti u časopisima, na filmovima, poznatim ličnostima...

Mnoge žene sklone su poredjenju sa drugim ženama, svojim omiljenim ličnostima iz javnog života, pa tako nerijetko za posledicu imamo nezadovoljstvo izgledom sopstvenih grudi.

Postoje brojni načini za prividno uvećanje I uljepšanje grudi kao što su: “push up “grudnjaci, odjeća sa detaljima koji čine da grudi izgledaju veće nego što jesu, zatim različiti umetci itd. Medjutim, priznaćete da to predstavlja opterećenje i zamara Vas, a efekat je prividan I kratkotrajan.

Nezadovoljstvo izgledom svojih grudi čini ženu nesrećnom i svakako negativno utiče na njeno samopouzdanje. Kako bi se izbjeglo nešto takvo prijedlog je UVEĆANJE GRUDI.

Na KLINICI DANICA obezbjedjujemo Vam :

 • konsultaciju sa našim plastično-estetskim hirurgom koji će raditi Vašu operaciju

 • što prirodniji izgled Vaših grudi

 • visok nivo brige i njege pacjenta koju ce pružiti naše osoblje što će učiniti Vaš boravak na klinici ugodnim i sigurnim

 • različitost tehnika

   – subglandularna implantacija silikonske proteze

   - dual plane tehnika implantacije

   - periareolarni pristup

   - submamarni pristup

 • garancija na silikonski implantat

 • veliko iskustvo hirurga što minimalizuje moguće rizike i komplikacije


  Procedura

  Operacija uvećanja grudi traje obično sat do sat i po vremena i izvodi se u opštoj anesteziji. Rez se najčešće pravi ispod dojke pri čemu se vodi računa da rezultirajući ožiljak bude najmanji mogući. Radeći kroz rez hirurg odiže kožu i tkivo dojke i pravi tzv. džep, bilo direktno ispod žljezdanog tkiva (subglandularno) ili ispod mišića. (submuscularno). Zatim se ubacuje silikonski implantat i rez zatvara savovima.

   

  Oporavak

  Nakon operacije ostajete jednu noć na klinici i nakon 24h otpuštate se kući. Umjereni bol, otečenost, osjecaj pritiska u grudima biće propratne pojave, ali kratkog trajanja. Nošenje posebnog grudnjaka je obavezno 6 nedelja nakon operacije. Svakodnevnim obavezama možete se vratiti nakon desetak dana.

   

  Slika 1. - prije, Slika 2. - poslije

 • Dr Žarko Borović