EMAIL

klinikadanica@t-com.me

Pozovite nas

+382 20 614 444

+382 67 614 444

KOREKCIJA KAPAKA - BLEFAROPLASTIKA

 

Kao posledica procesa starenja vremenom postajemo skloni stvaranju takozvanih podbulih očiju (puffy bags) koje su posledica oštećenja kože od sunca, pritiska i stresa koji su sastavni dio nase svakodnevnice, manjka sna, dejstva gravitacije itd. Sve to može učiniti da izgledamo umorno i starije, ali rješenje je jednostavno – blefaroplastika.
Blefaroplastika je procedura kojom se uklanjaju suvišne masnoće zajedno sa viskom kože i dijela mišića sa gornjih i donjih kapaka dajući vam svjež, mladalački i “budan” izgled.


Šta očekivati od blefaroplastike?
Blefaroplastika može podići i zategnuti opuštene gornje kapke i smanjiti “vazdušaste kese” tzv.( puffy bags) koje se stvaraju ispod očiju u donjim kapcima. Procedura može da se radi samo na gornjim ili samo na donjim kapcima, a često kombinovano gornji i donji kapci. Može se uraditi kao samostalna hirurška procedura ili u sklopu faceliftinga.
Na našoj klinici obezbjedjujemo Vam konsultaciju sa plastično - estetskim hirurgom,  koji će raditi Vašu intervenciju. Takodje vam obezbjedjujemo njegu na najvišem nivou – naše osoblje učiniće da se u svakom trenutku provedenom na našoj klinici  osjećate ugodno i spokojno.


Koliko dugo traje postupak ?
Blefaroplastika je operacija koja obično traje oko sat vremena do dva sata, uz korišćenje lokalne ili opšte anestezije.
Po završenoj intervenciji ostajete oko sat vremena na klinici, nakon čega odlazite kuci.


Postupak
Kod korekcije gornjih kapaka rez je smješten u prirodnoj bori 1cm iznad trepavica. Produžava se prema tzv.” crowsfeet” području ili ka liniji smijeha u spoljašnim uglovima oka.
Višak kože, mišića i masti se uklanjaju , a rez zatvara najfinijim koncima.
Kod korekcije donjih kapaka rez počinje ispod trepavica i prostire otprilike 1cm prema spolja u tzv.” crows feet” područje. Koža se zatim podiže prema gore i spolja, nježno se zategne i uklanja njen svaki višak. Rez se zatvara najfinijim koncem.


Oporovak
Oporavak je jednostavan. Konci se uklanjaju za 7 dana i odmah se možete vratiti u potpunosti svakodnevnim aktivnostima.

 

Slika 1. - prije, Slika 2. - poslije

Dr Žarko Borović