EMAIL

klinikadanica@t-com.me

Pozovite nas

+382 20 614 444

+382 67 614 444

KOREKCIJA UŠIJU – OTOPLASTIKA

 

Isturene, prominentne, tzv.klempave uši često su uzrok neprijatnosti kako kod djece tako kod odraslih osoba. Česti su pacjenti uzrasta od 4 do 14 godina, ali nije rijetkost ni korekcija u starijoj dobi.
Bez obzira da li je pacjent dijete ili odrasla osoba jako je bitno da postupak radi hirurg sa iskustvom koji će ublažiti zabrinutost zbog postojećeg problema. Operacija je relativno jednostavna i oporavak obično kratko traje.


Šta očekivati od otoplastike?
Očekivanja pacjenta treba da budu realna. Većina je oduševljena  postignutim rezultatima, ali ne očekujte da oba uha budu savršeno simetrična jer bi to izgledalo neprirodno.


Koliko traje procedura ?
Operacija traje oko sat - sat i po vremena i većina pacijenata napušta klinuku po završenoj intervenciji. Izvodi se u lokalnoj anesteziji.


Postupak
Rez se pravi i sakriven je u prirodnom naboru kože iza ušne školjke. Uklanjaju se višak kože i hrskavice, a u nekim slučajevima neophodna je i modelacija i repozicija hrskavice. Slijedi fiksacija i ušivanje finim šavovima.


Oporavak
Traka (elastični zavoj) oko glave, koji služi kao podrška novom položaju ušiju, nosi se 7-10 dana  kada se i skidaju konci. Nakon toga možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima.