EMAIL

klinikadanica@t-com.me

Pozovite nas

+382 20 614 444

+382 67 614 444

BOTOX

 Ne iznenađuje cinjenica da je botox postao pravi hit među osobama koje su nekada probale tretmane iz razloga što je postignuti rezultat suptilan, neinvazivan i dugotrajan.
Naime, kao posledica procesa starenja, a usljed stalnih kretnji muskulature gornjih djelova lica, pojavljuju se bore. Upotrebom botoxa može se značajno uticati na to. Radi se o tretmanu koji je, ukoliko ga izvodi obučeno stručno lice, brz, bezbolan, siguran, pristupačan i efektan.

Prednosti

Botulinumtoksin je prirodni protein koji spriječava kontrahovanje mišića, uzrokuje relaksaciju mišića što rezultira osvježenim i podmlađenim izgledom. Postojeće bore se bitno ublažavaju, a spriječava se stvaranje novih.
Efekat traje nekoliko mjeseci nakon tretmana, obično oko pola godine. Tretman je izuzetno bezbjedan, bio je predmet istraživanja preko stotinu godina u preko dvije hiljade studija i istraživačkih radova. Postignuti rezultati, ponavljamo, zavise od vještine i obučenosti lica koje radi tretman.

Šta da očekujete od tretmana?

Tretman je gotovo bezbolan. Protein se aplikuje pomoću veoma tanke igle u ciljana područja. Rezultat se vidi obično nakon nekoliko dana, a kroz dvije sedmice je potpuno jasan.

HIPERHIDRACIJA – POJAČANO ZNOJENJE

Osim primjene botoxa u estetske svrhe, veoma često koristi se i kod osoba sa hiperhidracijom( pojačanim znojenjem), gdje značajno smanjuje znojenje, čak 90%.
Znojenje je prirodna pojava, međutim kod nekih osoba produkuje se prekomjerna količina znoja što može biti jako neprijatno. Može se javiti na dlanovima, tabanima ili ispod pazuha. Iako pomenuto ne izaziva ozbiljne reperkusije, može dovesti do gubitka samopouzdanja osobe i povlačenja iz društvenih sfera.
Preporučuje se od jednog do tri tretmana godišnje, u zavisnosti od intenziteta znojenja.

 

Slika 1. - prije, Slika 2. - poslije

Dr Žarko Borović