EMAIL

klinikadanica@t-com.me

Pozovite nas

+382 20 614 444

+382 67 614 444

DERMALNI FILERI

Prvi znaci bora mogu se uočiti još u relativno mladalačkoj dobi. Mnogi njihovu pojavu doživljavaju kao početak procesa starenja i izražavaju želju da ih uklone. Jedan od neinvazivnih načina za to jeste upotreba tzv. dermalnih filera.
U najvećem broju slučajeva radi se o tzv.nazolabijalnim borama i borama oko očiju, a osim toga dermalnim filerima mogu se tretirati i bore na čelu, obrazima, kao i drugi nedostaci na licu.
U ovom postupku, hijaluronska kiselina ubrizgava se u željeno područje. Na taj način postiže se svježiji i mlađi izgled lica. Radi se o prirodnoj supstanci koja ne izaziva neželjene efekte kod pacjenata, a trajnost je od sest do dvanaest mjeseci u zavisnosti od tipa dermalnog filera.
Kako bismo dobili nabolji i najefektniji rezultat preporučuje se upotreba dermalnih filera i botoksa.
Tretmani se izvode uz lokalni anestetik, a efekat je vidljiv veoma brzo.

Šta je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je prirodni sastojak čovječijeg tijela. Vezuje vodu i daje volumen koži. Prirodnim procesom starenja njena količina se smanjuje što za posledicu ima da koža postaje suvlja, tanja i smanjene sposobnosti regeneracije. U obliku je kristalno čistog gela koji se ubrizgava  da povrati izgubljeni volumen kože, eliminiše linije i bore na koži i poveća volumen usana.
Kod primjene hijaluronske kiseline ne postoji rizik od eventualnog prenošenja bolesti niti od alergijskih reakcija.
Tretmani hijaluronskom kiselinom traju oko 30 minuta.

Koji su neželjeni efekti?

Neželjena dejstva su veoma rijetka. Mogu se eventualno javiti umjereni otok, bol, crvenilo ili svrab u tretiranom području. Ove reakcije traju svega nekoliko dana. Kod uvećanja usana do nedelju dana.

 

Slika 1. - prije, Slika 2. - poslije

Dr Žarko Borović