EMAIL

klinikadanica@t-com.me

Pozovite nas

+382 20 614 444

+382 67 614 444

Dr Žarko Borović

Hirurg

Dr Žarko Borović rođen je 1960.godine u Podgorici. Osnovnu i srednju školu završio je u Podgorici. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1986.godine.
Specijalista je opšte hirurgije ( 1994.god. u Beogradu ) i subspecijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije ( 1999.god. u Beogradu )

 

Svoje znanje i vještine sticao je na najpoznatijim klinikama u svijetu. U sklopu subspecijalizacije plastične i rekonstruktivne hirurgije proveo je 6 mjeseci na Univerzitetskoj klinici za plastičnu hirurgiju u Ankoni – Italija.
Tkđ. treba istaći studijski boravak na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Milenium u Lisabonu – Portugalija, gdje je edukovan za najsavremenije tehnike liposukcije.


Tkđ. studijski boravak na najčuvenijoj Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju na svijetu kod prof. dr Iva Pitanguy-a u Rio de Žaneiru – Brazil.

Učesnik mnogobrojnih domaćih i međunarodnih kongresa među kojima treba istaći Svjetske kongrese plastične i rekonstruktivne hirurgije u Sidneju – Australija, Berlinu – Njemačka, Rio de Žaneiru – Brazil, Melburnu – Australija i mnoge druge.

Kako bi ispratio najsavremenije trendove i tehnike u plastičnoj i estetskoj hirurgiji i danas posjećuje brojne seminare, kongrese i work shopove iz oblasti plastične hirurgije, najskorijiu Rimu i Veroni – Italija i Gentu – Belgija.

 

Od 1986. godine stalno zapošljen u Kliničkom centru Crne Gore gdje je do osnivanja KLINIKE DANICA bio načelnik Centra za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Iza sebe ima više hiljada uspješnih operacija iz oblasti plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Osnivač i vlasnik privatne zdravstvene ustanove Klinika Danica u Podgorici.