EMAIL

klinikadanica@t-com.me

Pozovite nas

+382 20 614 444

+382 67 614 444

MEZOTERAPIJA

 Šta je mezoterapija?
Mezoterapija je metoda kojom se vitamini, minerali, antioksidansi, hijaluronska kiselina i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u mezoderm u kome se nalaze sitni krvni sudovi. Mezoterapijom se dobija intenzivnija hidratacija i ishrana same kože, a proces starenja se značajno usporava. Može se raditi na licu, vratu, dekolteu, kao i u liječenju opadanja kose.


Cilj mezoterapije
Cilj mezoterapije u procesu podmladjivanja kože jeste povećanje aktivnosti fibroblasta, ćelija odgovornih za produkciju kolagena, elastina i hijalurona u koži kao i aplikacija pune koncentracije aktivnih supstanci neophodnih za obnavljanje zdrave i mladalačke kože. Sa ponavljanjem procedura smanjuje se dubina bora, povećava se količina kolagena  a samim tim i popravlja tonus kože.


Učestalost tretmana
Radi se serija tretmana za lice najčešće od 4 do 6 tretmana. U zavisnosti od materijala koji se koristi tretmani mogu biti na 15 dana ili na mjesec dana. Održavanje se može raditi na 3 mjeseca, dakle,  4 puta godišnje. Sama procedura najčešće se sastoji iz apliciranja sterilnih koktela minijaturnim ubodima – do 2 milimetra dubine na svakih centimetar širine površine kože.
Mezoterapija je kontraindikovana kod: autoimunih oboljenja, poremećaja u koagulaciji krvi, trudnoći, diabetes melitusa, bakterijskih infekcije kože.

Može se raditi kao izolovana procedura ili u kombinaciji sa tretmanima botoksom, hijaluronskim filerima, hemijskim pilinzima...