EMAIL

klinikadanica@t-com.me

Pozovite nas

+382 20 614 444

+382 67 614 444

SMANJENJE GRUDI – REDUKCIJA GRUDI

 

Svaka žena ima svoj pogled i stav na ono što čini savršene grudi – od veličine do njihovog oblika.

Prevelike grudi češto mogu imati negativne posledice u fizičkom ii emocionalnom smislu. Bolovi u ledjima, nepravilno držanje, bolovi u vratu, prekomjerno znojenje u predjelu ispod grudi, osip, nedostatak samopouzdanja, nemogućnost odijevanja željene garderobe samo su neki od problema sa kojima se susreću žene sa prevelikim grudima. Nerijetko su te žene i predmet neželjene pažnje i uznemiravanja.

Na sreću za sve gore navedeno postoji rješenje, a to je SMANJENJE GRUDI.

Procedura

Operacija smanjenja grudi traje oko tri sata i izvodi se u opštoj anesteziji. Tehnika koju hirurg koristi pri radu zavisi od više faktora kao što su priroda tkiva dojke, veličina smanjenja, preporuka hirurga, želje pacjenta itd.

Pravi se rez u obliku sidra koji okružuje areole, širi se nadolje i prati prirodnu krivu u naboru ispod dojki. Zatim se uklanja višak žljezdanog tkiva, masnog tkiva i kože prije pomjeranja areole i bradavice u svoju novu poziciju. Koža se zatim privlači oko nove areole i pravi kontura dojke. Rez se ušiva finim šavovima.

Oporavak

Nakon operacije umjereni bol, otečenost, osjećaj umora su nešto što je očekivano. Na sreću ne traje dugo. 24h ostajete na klinici. Neposredno pred otpuštanje drenovi koji su umetnuti u toku operacije se skidaju. Nošenje posebnog grudnjaka je obavezno 6 nedelja nakon operacije. Normalnim i uobičajenim aktivnostima možete se vratiti nakon tri sedmice u potpunosti. Fizička aktivnost u smislu vježbanja u teretani nakon 6-8 nedelja.

 

Slika 1. - prije, Slika 2. - poslije

Dr Žarko Borović