EMAIL

klinikadanica@t-com.me

Pozovite nas

+382 20 614 444

+382 67 614 444

LIPOSUKCIJA

 

Lijepo oblikovana i 'zategnuta' figura cilj je većine nas, no, nekada ni intenzivno vježbanje ni dijetetski režim ishrane ne mogu nam pomoći da se riješimo viška masnih naslaga u problematičnim djelovima tijela kao što su stomak, butine, nadlaktice, lice itd.

Liposukcija je jedan od načina pomoću koga se može oblikovati tijelo, a takodje može biti i motivacioni akt za započinjanje zdravog stila zivota. Dakle, njome se po pravilu ne rješava prekomjerna tjelesna težina, već postiže oblikovanje odredjenih djelova tijela. Uklanjanje viška masnih naslaga sa pojedinih djelova tijela učiniće Vaše tijelo ljepše konturiranim, te samim tim dati Vam više samopouzdanja i zadovoljstva sopstvenim tijelom.

Liposukcijom se mogu ukloniti suvišne naslage, koje nazivamo još i salom, sa stomaka, zadnjice, butina, koljena, ruku, brade i vrata.

Česta je estetska procedura kojoj se podvrgavaju i žene i muškarci. Efekti liposukcije su gotovo odmah vidljivi što je čini veoma popularnom medju pacjentima.

Na našoj klinici obezbjedjujemo Vam:

  • konsultacije sa plastično-estetskim hirurgom koji ce raditi Vašu operaciju

  • više opcija i tehnika operacije

  • višegodišnje iskustvo naših hirurga

  • naše osoblje učiniće da se u svakom trenutku provedenom na klinici osjećate ugodno i spokojno

Koliko traje procedura?

Trajanje procedure zavisi od viška masnih naslaga, regije koja se radi, anestezije u kojoj se procedura izvodi (opšta ili lokalna anestezija) obično oko sat i po do dva sata. Ukoliko se izvodi u opštoj anesteziji pacijent ostaje na klinici 24h.

Postupak

Postoje tri tipa operativne tehnike i to:

  • suction assisted liposuction (sukciono asistirana liposukcija)

  • power assisted liposuction (snagom asistirana liposukcija)

  • ultrasound assisted liposuction (ultrazvučno asistirana liposukcija)

Najčešće korištena je prva operativna tehnika.

Prvo se napravi mali rez kroz koji se uvlači tzv. Infiltraciona kanila i vrši infiltracija tečnošću područja koje se tretira. Zatim se kroz isti rez ubacuje tzv.sukciona kanila kojom se isisava šuvisno masno tkivo.

Oporavak

Nakon operacije možete očekivati bol, otečenost, modrice i eventualnu utrnulost tretiranih regija. Sve navedeno postepeno nestaje za par sedmica. Svakodnevnim aktivnostima možete se vratiti za desetak dana. Obavezno je nošenje specijalnog steznika nakon operacije i planiranje početka vježbanja u što skorijem vremenu.

 

Slika 1. - prije, Slika 2. - poslije

Dr Žarko Borović